Acoperişul unei biserici din Harghita lovite de un trăsnet, altarul şi obiecte bisericeşti au ars


montalcino-195003_1280

Acoperişul bisericii romano-catolice din satul Atia, comuna harghiteană Corund, lovită, duminică seara, de un trăsnet, altarul şi obiecte bisericeşti au ars, pagubele fiind estimate la 380.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciubotariu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că intervenţia pentru stingerea incendiului a durat peste cinci ore.

Am fost anunţaţi duminică seara despre un incendiu izbucnit la biserica romano-catolică din satul Atia, comuna Corund, iar intervenţia pentru stingerea focului a durat peste cinci ore. A ars acoperişul bisericii din lemn, învelit cu ţiglă, pe o suprafaţă de 500 metri pătraţi, tavanul din lemn pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, altarul cu obiecte bisericeşti, mobilierul destinat enoriaşilor, orga, instalaţia de sonorizare, covoare, tâmplărie. Acoperişul a căzut în interiorul bisericii, rămânând doar o parte din turlă. De asemenea, s-au degradat trei clopote, geamurile şi tencuiala interioară

a declarat Alina Ciubotariu.

Potrivit acesteia, valoarea bunurilor distruse se ridică la circa 380.000 de lei.

Pentru stingerea incendiului s-a intervenit cu trei echipaje de la ISU Odorheiu Secuiesc şi trei servicii voluntare, cu alte cinci autospeciale şi 29 de pompieri civili.

Cauza incendiului a fost un trăsnet care a lovit, duminică seara, lăcaşul de cult.

Acoperişul bisericii din Atia fusese recent înlocuit.

Imparte acest articol