Acțiunile europene au crescut joi. Bursa de la București, în scădere


stock-exchange-1222518_640

Acțiunile europene au urcat pentru a doua zi consecutiv după ce Rezerva Federală a păstrat costurile de împrumut neschimbate. Indicele Stoxx 600 a avansat cu 0,6% în Londra, îndreptându-se spre primul câștig în mai bine de o săptămână.

În timp ce toate industriile au înregistrat creșteri, acțiunile companiilor din energie au crescut cel mai mult, după ce petrolul a urcat pe fondul scăderii rezervelor din SUA. Rio Tinto Group și BHP au crescut cu peste 3,4%, ceea ce a împins sectorul înspre cea mai mare creștere de două zile din ultima lună.

Indicele bursei din Londra, FTSE 100, a urcat cu 0,63%, în timp ce bursa din Franța a urcat cu 1,04%. Cel mai mare avans l-a înregistrat bursa din Germania, unde indicele DAX a crescut cu 1,21%, urmată de Spania, cu o creștere de 1,15%.

La București, indicele BET a scăzut cu 0,17%. Contrar tendinței europene, companiile din energie au înregistrat la București un declin de 0,28%. Cea mai mare scădere a fost a acțiunilor Romgaz, de 1,05%, urmată de OMV Petrom, de 0,78%.

Sursa: mediafax

Imparte acest articol