Al doilea cel mai mare aeroport din România a atras 5 noi companii aeriene în ultimii patru ani


aeroport international cluj napoca

Aeroportul International Avram Iancu din Cluj Napoca a atras în ultimii ani nu doar interesul companiilor low-cost, ci şi al celor de linie. Traficul de pasageri va depăşi pragul de 1,8 milioane anul acesta, estimează oficiali Aeroportului.

Aeroportul din Cluj-Napoca este al doilea din ţară în funcţie de numărul de pasageri care au tranzitat aerogara. Anul trecut, traficul a fost de peste 1,4 milioane de pasageri, iar pentru 2016 se aşteaptă peste 1,8 milioane de pasageri, potrivit estiimărilor lui David Ciceo, directorul general al aeroportului.

Cea mai mare parte a traficului este susţinut de compania Wizz Air, care leagă Clujul de 26 de destinaţii europene, dintre care şapte noi rute au fost lansate anul acesta, arată datele Aeroportului, furnizate la solicitarea ECONOMICA.NET.

Spre comparaţie, în urmă cu patru ani, Wizz Air opera zboruri doar spre 13 destinaţii. A doua cea mai mare companie, ca număr de destinaţii operate este Blue Air, care în urmă cu patru ani nu efectua zboruri de la Cluj-Napoca. Anul acesta, compania a intrat puternic cu şase noi rute, din care jumătate sunt curse interne spre Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. Blue Air mai zboară de la Cluj spre Liverpool, Dublin, iar din 16 decembrie şi spre Birmingham.

mai mult la : www.economica.net

Imparte acest articol