Ambasada României în Franța : Sesiune despre Protecția socială din România


ambasada romaniei in franta

Pentru a răspunde invitației adresate de IHEPS – Institutul pentru Înalte Studii de Protecție Socială, atașatul pentru probleme de muncă și afaceri sociale din cadrul Ambasadei României la Paris a fost invitatul special al ciclului 7 de formare, intitulat „Protecția Socială și întreprinderile: ce tip de interferențe, provocări și perspective ?”.

În acest context, a participat activ la dezbaterile propuse pe parcursul anului 2015 – 2016, inclusiv la vizita de studiu organizată de IHEPS în Olanda și Germania și a fost desemnat coordonator al grupului de lucru „Protecția Socială, Pensiile, Asigurarea de Boală în Germania”.

La data de 15 iunie a.c., în prezența ambasadorului României la Paris, Luca Niculescu, a avut loc o sesiune de informare cu privire la sistemul de protecție socială din România. Lucrările ciclului 7 au fost închise în 16 iunie a.c. prin înmânarea diplomelor, în prezența președintelui IHEPS, Claude Évin, a înalților funcționari și auditori ai ciclului de formare.

13406878_474806209392535_8183449514901445454_n

Pour faire suite à l’invitation de l’IHEPS – Institut des Hautes Études de Protection Sociale, l’attachée en affaires sociales et du travail auprès l’Ambassade de Roumanie à Paris, a été l’invitée spéciale du septième cycle de formation intitulé « Protection sociale et entreprises : quels liens, quels enjeux, quelles perspectives ? »
Dans ce cadre, elle a participé activement aux débats proposés tout au long de l’année y compris au voyage d’étude organisé par l’IHEPS aux Pays-Bas et en Allemagne. Elle a été également désignée comme coordinatrice du groupe de travail « Protection Sociale, retraites, maladie en Allemagne ».
Le 15 juin dernier, en présence de l’ambassadeur de Roumanie à Paris, M. Luca NICULESCU, dans les locaux de l’Ambassade de Roumanie à Paris a eu lieu une séance d’information sur le système de protection sociale de la Roumanie. La clôture de ce cycle a eu lieu le 16 juin 2016 avec la remise des diplômes en présence de M. Claude ÉVIN, Président de l’IHEPS, de hauts fonctionnaires et des auditeurs de ce cycle de formation.

sursa : Ambasada României în Franța / Ambassade de Roumanie en France

Tags Franta

Imparte acest articol