Ambasada României în Italia: Dacian Cioloş și ministrul muncii, Dragoș Pîslaru, s-au deplasat în Italia pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur


Ciolos s-a deplasat in Italia

Premierul Dacian Cioloş și ministrul muncii, Dragoș Pîslaru, s-au deplasat în Italia pe data de 30.08.2016, pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur.

Mesajul primului ministru Dacian Cioloş:

Am fost ieri în Italia, la Amatrice și la Rieti, în zona afectată de cutremurul din 24 august. Împreună cu Dragoș Pîslaru, ne-am întâlnit cu mai mulți români, familii cu copii, salvatori, oameni onești, oameni cu palmele muncite. Multă suferință, emoție, dar și speranță. Dincolo de sprijinul material acordat de guvern, am vrut să le spunem că nu sunt singuri.

Căutăm împreună cu ei soluții pentru a-i ajuta să-și recapete încrederea în viitor. Am participat apoi la funeraliile de stat organizate de guvernul italian, alături de premierul italian, Matteo Renzi și de președintele Italiei, Sergio Mattarella. În aceste momente dificile, români și italieni, deopotrivă, au dovedit că solidaritatea este valoarea ce dă măsură umanității.

 

Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia

Imparte acest articol