Ambasada României în Spania: COMUNITATEA PROFESIONIŞTILOR ROMÂNI DIN SPANIA ÎNCEPE SĂ SE ORGANIZEZE


18033236_1600391573334609_936403751141089920_n

Pe 21 aprilie, Ambasada României la Madrid a găzduit întâlnirea profesioniştilor români din Spania. Zeci de reprezentanţi din diverse domenii de înaltă calificare – drept, medicină, educaţie, inginerie, informatică, artă, presă, traduceri etc. – s-au reunit pentru a se cunoaşte mai bine şi a discuta despre posibilităţile de organizare, în vederea obţinerii unui impact crescut asupra situaţiei comunităţii româneşti din Spania, relaţiilor dintre România din Spania şi, nu în ultimul rând, asupra ţării noastre.

În prima parte a evenimentului au avut loc câteva scurte prezentări ale unor experţi despre ce înseamnă a fi român în domenii de înaltă calificare din Spania, despre parcursul propriu în această ţară şi despre viitorul comunităţii româneşti de aici.

Acestea au fost urmate de discuţii libere, în cadrul unei recepţii, prin care cei prezenţi au făcut cunoştinţă cu alţi români din acelaşi domeniu de înaltă calificare sau din alte sectoare. Legăturile stabilite în acest fel vor conduce la o mai mare folosire a potenţialului extraordinar al elitei comunităţii româneşti din Spania.

Punctul de pornire reprezentat de acest eveniment va fi urmat de alte reuniuni ale românilor din diverse domenii de specialitate, care vor beneficia de susţinerea deplină a Ambasadei României la Madrid.

sursa : Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España

Imparte acest articol