Ambasada Rusiei anunţă o contribuţie ”modestă” pentru Cuminţenia Pământului într-un clip-replică


cumintenia-pamantului-1

Ambasada Rusiei anunţă o contribuţie ”modestă” pentru Cuminţenia Pământului într-un clip-replică la cel realizat de Papaya Advertising, care face referire la instaurarea comunismului, reprezentanţa diplomatică susţinând că România s-a reconstruit economic și social cu ajutorul Uniunii Sovietice.

”În România este lansată campania pentru recuperarea patrimoniului național cultural al țării, inclusiv a sculpturii lui Constantin Brâncuși ‘Cumințenia Pământului’. Ambasada se alătură acțiunii și aduce o contribuție financiară modestă la fondul comun creat în acest scop”, a transmis Ambasada luni într-un mesaj postat pe Facebook.

Anunţul este însoţit de un material video care este o replică celui din campania independentă a Papaya Advertising, ”Ultimul tren”, care se referă la instaurarea comunismului. Clipul video alb-negru are 2′:13” şi se centrează pe imaginea simbolică a doi copii care privesc mersul istoriei românilor, înfăţişată sub forma unui tren în mers, punctând ”comorile pierdute” de români de-a lungul celui De-al Doilea Război Mondial, venirea regimului sovietic, pierderea unei părţi semnificative a tezaurului ţării etc. Spotul se încheie cu imaginea trenului care duce „Cuminţenia pământului” şi se opreşte în faţa copiilor, iar aceştia se ridică în timp pentru a prinde ”ultimul tren” încărcat cu valoroasa sculptură.

Istoria adevărată n-a fost scrisă de actori pe un platou de filmare. Istoria adevărată a fost scrisă cu sânge pe câmpul de luptă. Primul Război Mondial – armata rusă şi armata română luptă împreună pentru independenţa României. Al Doilea Război Mondial – armata sovietică şi armata română luptă împreună pentru independenţa Europei.

Industrializarea României – România se reconstruieşte economic şi social cu ajutorul Uniunii Sovietice. Copiii trebuie să înveţe istoria adevărată. Ambasada Federaţiei Ruse în România donează pentru Cuminţenia Pământului. România trebuie să îşi recupereze valorile, copiii trebuie să înveţe istoria adevărată

se arată în videoclip, care începe cu o imagine din ”Ultimul tren”.

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a precizat într-un mesaj postat pe Facebook în luna august referitor la campania ”Cuminţenia pământului-Ultimul tren”, lansată de Papaya Advertising, că respectivul clip video ”nu a fost finanţat de către Minister şi nu face parte din campania oficială asumată de Guvernul României şi coordonată de MC”.

Sursa: mediafax

Imparte acest articol