Angela Merkel afirmă că susține interzicerea vălului musulman integral în Germania


German Chancellor and leader of the Christian Democratic Union (CDU) Angela Merkel gestures during the second day of the CDU party congress in Karlsruhe, Germany December 15, 2015. REUTERS/Kai Pfaffenbach   TPX IMAGES OF THE DAY - RTX1YQ8Q

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat în favoarea interzicerii vălului musulman integral în Germania, „oriunde este legal posibil”, adăugând că trebuie evitată repetarea crizei refugiaților, notează site-ul cotidianului britanic The Independent.

„Vălul musulman integral nu este acceptabil în țara noastră”, a declarat Angela Merkel, într-un discurs susținut la conferinţa Uniunii Creștin-Democrate de la Essen, adăugând că „Ar trebui interzis, oriunde este legal posibil”.

Cancelarul german a vorbit și despre problemele cauzate de criza refugiaților, spunând că „o situație ca cea din vara anului 2015 nu trebuie să se mai repete”, adăugând că „Aceasta a fost și este scopul nostru declarat”.

Angela Merkel candidează pentru un nou mandat de doi ani în fruntea Uniunii Creștin-Democrate (CDU), partid pe care îl conduce de 16 ani, fiind singura candidată la această funcție.

Luna trecută, Merkel a anunțat ca va candida pentru șefia CDU, dar și pentru al patrulea mandat de cancelar al Germaniei.

Membrii CDU urmează să aleagă liderul formațiunii conservatoare în cadrul congresului care are loc în această săptămână la Essen.

Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne, dar și un aliat al cancelarului Merkel, a venit în luna august cu propunerea de interzicere parțială a vălului musulman. Potrivit oficialului, legea ar urma să se aplice în „locurile necesare de coexistență pentru societate”, inclusiv instituții guvernamentale, școli și universități, săli de judecată, cât și la proteste.

Legislativul olandez a votat o măsură similară luna trecută, legea aplicându-se în mijloacele de transport public, educație, sănătate și în incinta clădirilor guvernamentale.

Merkel a fost criticată pentru decizia de a permite refugiaților să pătrundă în Germania, oponenții blamând această decizie pentru valul de agresiuni sexuale care a avut loc de Anul Nou la Koln, dar și pentru două atacuri teroriste comise de simpatizanți ai Stat Islamic.

Cu toate că Merkel a continuat să insiste că Germania va primi persoanele care au nevoie de protecție, guvernul german a înăsprit legile privind acordarea azilului.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol