ARAMT: Numărul românilor care lucrează în regim temporar s-a dublat în ultimii 5 ani


aramt-logo

Numărul românilor care lucrează în regim temporar s-a dublat în ultimii 5 ani, ajungând la peste 67.000 de persoane angajate în regim de muncă temporară în 2015, față de 30.000 de persoane în 2010, arată un studiu recent al Asociației Române a Agenților de Muncă Temporară (ARAMT).

Potrivit comunicatului asociației, membrii ARAMT derulează circa 70% din activitățile de muncă temporară din România, înregistrând la finele anului trecut o cifră de afaceri de 270 de milioane de euro, se arată în studiu. Aceasta reprezintă o creștere cu peste 50% față de anul 2010, momentul înființării asociației.

„Studiul nostru arată o dublare a numărului de angajați temporar în ultimii ani, confirmând astfel viabilitatea muncii temporare ca o soluție economică și de carieră, care răspunde nevoii ocupaționale, atât a angajatorilor cât și a forței de muncă. Rămâne în continuare loc pentru o creștere susținută a pieței de muncă temporară, rată de penetrare a acesteia în România (0,2% ) fiind încă mult sub nivelul mediei Uniunii Europene de 1,8%”, a declarat Cristina Săvuică, președinte ARAMT.

mai mult la: www.agerpres.ro

 

Imparte acest articol