Atac cu toporul într-un tren din Germania. Patru persoane au fost rănite, 14 sunt în stare de șoc. Autorul, un tânăr afgan. El ar fi fost auzit strigând „Allahu Akbar”


atac in germania de un tanar afgan cu topor si cutit

Patru persoane au fost rănite, dintre care trei sunt în stare critică, iar alte 14 sunt în stare de șoc, după ce un cetățean afgan, în vârstă de 17 ani, i-a atacat la bordul unui tren, folosind un cuțit și un topor, potrivit Ministerului de Interne al Landului Bavaria, citat de Mediafax.

„Cu puţin timp înainte să ajungă la Würzburg, un individ a agresat pasagerii cu un topor şi un cuţit. Sunt trei răniţi grav şi mai multe persoane rănite uşor”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Incidentul s-a produs în jurul orelor 21.15 (19.15 GMT), la bordul unui tren regional, care făcea legătura între oraşele Treuchtlingen şi Würzburg, în landul Bavaria. După atac, tânărul a încercat să fugă de poliție, însă a fost împușcat mortal.

 

Potrivit ministrului regional de interne, Joachim Herrmann, o unitate specială de intervenţie a poliţiei germane (SEK), care a pornit pe urmele lui, a deschis focul atunci când tânărul a încercat să îi atace pe membrii acesteia cu armele avute asupra lui. Unitatea se afla din întâmplare în oraş, pentru o altă misiune, şi a putut interveni atunci când a fost dată alarma.

mai mult la : romanialibera.ro

Imparte acest articol