Bugetul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a fost adoptat. Au fost alocati 19,2 milioane lei pentru 2017


parlament-vot2

Bugetul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a fost adoptat cu 176 de voturi ‘pentru’ și 92 de voturi ‘împotrivă’, parlamentarii aprobând cu unanimitate un amendament care prevede alocarea sumei de 10.000 de lei pentru sprijinirea programelor culturale dedicate românilor aflați în afara granițelor țării.

„Amendamentul meu este unul extrem de nevinovat și limitat ca și impact financiar, dar este un instrument extrem de util atunci când vorbim de ceea ce înseamnă soft power și, în condițiile în care nu ne putem compara cu alte state care își permit rețele de propagandă — vezi Federația Rusă (…), cred că democrația culturală este cel mai bun instrument pentru România. Vorbesc despre alocarea sumei de 10.000 de lei pentru sprijinirea programelor culturale dedicate românilor în afara granițelor țării, respectiv sprijinirea Turneului european al celor mai prestigioase orchestre din România”, a susținut inițiatorul amendamentului, Constantin Codreanu (PMP), de la tribuna Parlamentului.

Potrivit proiectului de buget, Ministerului pentru Românii de Pretutindeni i-a fost alocat pentru anul 2017 un buget de 19,2 milioane lei, în creștere cu 37,55% față de 2016. Cheltuielilor curente le revin 18,2 milioane lei, cheltuielilor de personal — 6 milioane lei, iar pentru Bunuri și servicii — 1,4 milioane lei.

mai mult la :  AGERPRES

Imparte acest articol