Bursa de Valori București și AGERPRES au lansat InvestingRomania.com


z BVB 001

Bursa de Valori București (BVB) și Agenția Națională de Presă AGERPRES au lansat marți InvestingRomania.com, prima platformă informațională care pune în legătură companiile cu investitorii și analiștii.

„Proiectul InvestingRomania face parte din strategia Bursei de Valori București de a construi o piață competitivă în Europa Centrală și de Est, de a îmbunătăți gradul de transparență al companiilor listate și de a atrage noi investitori pe piața locală de capital. (…) Companiile care ar putea fi invitate la platformă trebuie să îndeplinească condițiile cu privire la guvernanța corporativă, la calitatea relațiilor cu investitorii. Avem 23 de analiști care lucrează la 10 instituții ale pieței de capital. Prezența analiștilor este un semn că InvestingRomania, chiar dacă este alimentat de companiile listate, reprezintă ceva pentru investitori. Fără AGERPRES nu ar fi posibilă această platformă. Cooperarea cu AGERPRES a fost și va fi una de excepție’, a declarat, marți, Ludwik Sobolewski, CEO al BVB, cu ocazia lansării platformei.

La rândul său, directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a precizat că InvestingRomania.com nu este un site de știri, ci unul care furnizează informații.

‘Este foarte important atât pentru Bursa de Valori, cred, cât și pentru AGERPRES, să evoluăm continuu, nu doar să fim, nu doar să știm. Important este să căutăm moduri din ce în ce mai variate și cât mai inventive de a ajunge la punctul nostru. InvestingRomania.com nu este un site de știri, ci unul care furnizează informații. Agenția a evoluat în ultimii ani. Este o recunoaștere, cred, a seriozității și a profesionalismului de care colegii mei au dat dovadă și sper să continuăm la fel. În momentul în care BVB îți cere să fii partener nu poți să zici decât ‘da’. Ai o singură variantă de răspuns’, a subliniat directorul general al Agenției Naționale de Presă.

mai mult la :  agerpres.ro

 

Imparte acest articol