Cantonul silvic din orașul Solca a ars într-un incendiu, pompierii au stins flăcările patru ore


styggkarret-433688_640

Cantonul silvic din orașul sucevean Solca a ars, luni, într-un incendiu cauzat de un cablu electric deteriorat, iar pompierii au stins timp de patru ore flăcările, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru stingerea incendiului care a izbucnit dimineaţa au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Solca şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arbore, cu patru autospeciale cu apă şi spumă.

La sosirea echipajelor de pomperi ardea acoperişul cantonului şi o construcţie anexă, existând pericolul de propagare la întreaga clădire, anexele din curtea cantonului şi la un cvartal de locuinţe aflate în vecinătate.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ patru ore, iar în flăcări au ars acoperişul clădirii cantonului pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi, magazia pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, două tone de baloţi furaje, tâmplărie şi alte bunuri și s-au degradat pereţii portanţi şi planşeul clădirii, precum şi bunuri din interior.

Potrivit ISU Suceava, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric deteriorat.

Sursa: mediafax

Imparte acest articol