Cheltuielile cu pregătirea profesională a tinerilor ar putea fi deductibile


o meserie

Cheltuielile firmelor cu pregătirea profesională a tinerilor vor putea fi deductibile din punct de vedere fiscal, a declarat marți Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice, în cadrul Topului Național al Firmelor Private din România, eveniment organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

Potrivit ministrului Finanțelor se vor putea deduce atât cheltuielile cu formarea profesională și cu salarizarea profesorilor care vin să pregătească un tânăr, cheltuielile de cazare și de masă pentru acești tineri, cât și cele pe care angajatorul ele are cu echipamentele necesare pregătirii profesionale.

„Foarte important este domeniul de pregătire profesională. Este important în special pentru dumneavoastră (antreprenorii — n.r.) ca și angajator dar și pentru absolvenți, pentru tinerii absolvenți de liceu. Pentru susținerea învățământului și o mai bună pregătire profesională a tinerilor propunem acordarea de facilități societăților interesate de programe de calificare profesională”, a spus Dragu.

Ministrul Finanțelor a precizat că Executivul vrea ca tinerii să aibă acces mai ușor la o pregătire aplicată.

„Vrem ca tinerii să aibă un acces mai ușor la o pregătire aplicată, iar angajatorii să fie motivați să investească în formarea profesională a tinerilor. Mă refer aici nu numai la cheltuielile pe care un angajator le are cu pregătirea în mod direct, cu formarea profesională, cu salarizarea profesorilor care vin să pregătească un tânăr, cu cheltuielile de cazare, de masă pentru acești tineri, dar și cheltuieli pe care angajatorul ele are cu echipamentele care sunt necesare pregătirii profesionale. Toate aceste cheltuieli vor fi deductibile din punct de vedere fiscal, facilitând astfel investițiile dumneavoastră în pregătirea profesională”, a spus ministrul Finanțelor Publice.

mai mult la : www.agerpres.ro

 

Imparte acest articol