Cioloş: Dacă mărim salariile populist riscăm viitorul economiei, trebuie să explicăm asta oamenilor


Ciolos despre marirea salariilor

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, la Consiliul Naţional al PNL, că este nevoie ca actuala creştere economică să se regăsească în nivelul de trai, însă dacă salariile vor fi mărite într-un mod „populist şi electoralist riscăm viitorul economiei” şi acest lucru trebuie explicat oamenilor.

Da, avem nevoie în perioada următoare să facem ca evoluţia bună economică a României să fie resimţită şi în nivelul de trai al românilor. Dar dacă nu facem asta cu decizii responsabile, riscăm să repetăm din nou istoria şi după o perioadă de creştere economică să ajungem din nou la probleme. De aceea cred că ideea de a mari salariile, ca să iau un exemplu al dezbaterilor din momentul de faţă, ideea de a transmite creşterea economică şi în evoluţia salariilor este un lucru necesar, dar dacă acest lucru se face în mod populist şi doar electoralist cred că trebuie să explicăm oamenilor că prin asta le riscăm viitorul şi riscăm viitorul economiei României

a spus premierul.

Cioloş a adăugat că problema nu este o creştere procentuală a salariului într-un domeniu sau altul, ci faptul că nimeni, în ultimii zece ani, nu a rezolvat „disfuncţionalităţile în abordarea politicii salariale”. „Cred că ceea ce trebuie să propunem oamenilor şi să ne asumăm este această guvernarea responsabilă care să privească orice decizie de acest gen în perspectiva, într-o perspectiva a dezvoltării”, a mai declarat el.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol