Cioloș: Am discutat despre perspectiva ca BMW să fie mai prezentă în România


acronym-bmw-1368279_640

Premierul Cioloș a declarat, luni, în timpul unei vizite în Germania, că a discutat cu reprezentanții BMW despre perspectiva ca această companie să fie mai prezentă în România, în special în domeniul modelelor electrice, precizând că un grup de specialişti IT ai companiei urmează să vină în ţară.

”Am discutat și despre perspectiva ca BMW, în anii următori, să fie mai prezentă în România. Am prezentat oportunitățile legate de sectorul de cercetare-dezvoltare și de domeniul IT, unde România oferă deja anumite facilități. BMW lucrează mult cu cercetare-dezvoltare și cu domeniul IT în dezvoltarea modelelor care poluează mai puțin, a modelelor electrice. Am convenit ca în următoarele săptămâni să organizăm în România vizita unui grup de specialiști în IT de la sediul companiei BMW pentru a întâlni diferite companii românești în acest domeniu, să vedem oportunitățile în viitor”, a declarat Dacian Cioloș.

El a mai spus că există un interes din partea companiei auto de a ”se uita mult mai atent la potențialul pe care îl are România.

Am discutat mai ales de modelele de autoturisme electrice și în contextul în care în România în domeniul IT, în domeniul cercetării dezvoltării lucrurile evoluează bine, ar putea să existe anumite apropieri. Dar nu aș vrea să anticipez discuțiile

a precizat premierul României.

Sursa: mediafax

Imparte acest articol