Clinton şi Trump,la egalitate în media sondajelor postdezbatere. Trump conduce în preferinţele de vot


trump si hillary clinton

Media sondajelor efectuate după dezbaterea prezidenţială televizată din Statele Unite îi plasează aproape la egalitate pe candidaţii republican şi democrat, Donald Trump şi Hillary Clinton, conform Institutului Real Clear Politics, în timp ce în sondajele pentru vot conduce magnatul new-yorkez.

Potrivit unui sondaj al site-ului Drudge Report, 80% dintre telespectatori cred că Donald Trump a câştigat dezbaterea televizată de luni, în timp ce un studiu al Time.com îi acordă candidatului republican un avans de 4% (52% la 48%) în faţa lui Hillary Clinton. CNBC şi Breitbart consideră, de asemenea, că Donald Trump a câştigat dezbaterea.

Un vot online organizat de Fox News îi oferă lui Trump 50%, iar lui Clinton 35%, alţi 15% considerând că dezbaterea nu a avut un câştigător clar.

Un vot instant organizat de CNN în rândul a 100 de milioane de telespectatori îi acordă în proporţie de 62% victoria în dezbatere lui Hillary Clinton.

Sondajele efectuate de televiziuni şi de site-uri de socializare nu au caracter ştiinţific. Institutul Real Clear Politics a generat o medie a rezultatelor sondajelor pe tema dezbaterii prezidenţiale, rezultatul fiind de 42,6% pentru Hillary Clinton şi de 41,1% pentru Donald Trump, restul telespectatorilor neputând indica un câştigător clar.

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie privind preferinţele electorale la nivel naţional, Donald Trump este creditat cu 46%, iar Hillary Clinton cu 43%.

Sursa: mediafax

Imparte acest articol