Cum cumperi de la Fisc o casă rămasă fără moştenitor


anaf_96611000

O categorie aparte de bunuri scoase la vânzare de Fisc sunt succesiunile vacante.  Proprietari au murit fără a lăsa moştenitori, şi care au intrat în posesia statului. Acestea devin adevărate chilipiruri, pe măsură ce statul diminuează preţul, de la o licitaţie la alta

Imobilele sau alte bunuri care au aparţinut persoanelor decedate, pentru care nu s-au găsit succesori, intră în proprietatea statului. Prin departamentul de valorificare bunuri, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) le pune spre vânzare. Preţurile cerute de stat sunt, de cele mai multe ori, sub nivelul pieţei.

Aceste bunuri, denumite succesiuni vacante, sunt destul de rare printre ofertele ANAF. Lunar apar în evidenţa Fiscului câteva zeci de astfel de oferte. Cei interesaţi pot găsi informaţii despre imobilele scoase la vânzare la rubrica „Anunţuri” de pe site-ul ANAF, în categoria „Valorificare bunuri ale statului”, unde sunt prezentante atât detaliile bunurilor, cât şi ale licitaţiei.

Succesiuni vacante licitate sub preţul pieţei

De exemplu, pe data de 17 noiembrie, Direcţia Finanţelor Publice Prahova organizează licitaţia pentru vânzarea, în Sinaia, a unui apartament  cu două camere, cu suprafaţă de circa 45 mp, preţul de pornire fiind de circa 22.000 de euro (100.000 de lei). Preţul este destul de avantajos în condiţiile în care un apartament de două camere în această localitate valoarează între 35.000 şi  50.000 de euro, în funcţie de amplasament.

mai mult la :  adevarul.ro

Imparte acest articol