Cum îl acuză Dragnea pe Cioloş că îi blochează un proiect megalomanic, inspirat de Ceauşescu


Liviu Dragnea lel

Liviu Dragnea a ajuns parlamentar în 2012 promiţând o hidrocentrală pe Dunăre, proiect megalomanic început de Ceauşescu în anii ’80 şi abandonat, în fază incipientă, după 1989. În ciuda faptului că Guvernul Ponta n-a mişcat nimic pentru realizarea investiţiei, Dragnea susţine acum că Guvernul Cioloş se face vinovat pentru un presupus blocaj. Ideea unei hidrocentrale menite să asigure independenţa energetică a României i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, scrie Adevarul.

La doi ani de la data la care Dragnea dădea termene clare de realizare a hidrocentralei, la Seaca nu s-a întâmplat nimic . Tema investiţiei este reluată de preşedintele PSD, din nou, ca promisiune electorală pentru alegerile din toamnă.

Este un proiect blocat, o spun foarte cinstit. Am avut multe contacte şi discuţii avansate cu constructori din China care au fost pregătiţi să o realizeze. Exista sursa de finanţare. Acest Guvern(n.r Cioloş) a blocat toate aceste tipuri de investiţii. Pentru noi rămâne o prioritate, sunt cele trei mari priorităţi pe care le vom aborda frontal şi fără ezitare pentru Teleorman: Autostrada Sudului, hidrocentrala de la Seaca şi podul de la Turnu Măgurele-Nicopole.

Sursa: realitatea.net

Imparte acest articol