Cum sa iti achiti amenda de circulatie primita in strainatate si cat te costa. Toate detaliile aici.


politia_rutiera_radar_30243300 (1)

În circa un an de zile românii au achitat în jur de 40.000 de amenzi de circulaţie înregistrate în străinătate, în special în Franţa, Germania şi Austria. Costul mediu al unei astfel de amenzi este de 45 de euro, iar cel al transferului banilor în ţara unde a fost înregistrată contravenţia între 10 şi 40 de euro, în funcţie de instituţia prin care se face plata: bancă sau o instituţie de plată nebancară.

 Deşi nimeni nu are încă o evidenţă exactă a acestor amenzi de circulaţie primite de români din ţările Uniunii Europene (amenzile vin prin poştă direct la domiciliul contravenientului), instituţiile prin care se plătesc aceste amenzi, adică băncile comerciale şi instituţiile de plată şi cele de transfer de bani, vorbesc de un cuantum de 40.000 de amenzi, din mai anul trecut, de când acest sistem transfrontalier a fost pus la punct. Ba chiar se poate face un top al ţărilor în care românii iau cele mai multe amenzi.
După cum ne-a declarat Valentin Dăeanu, reprezentantul instituţiei de plată Smith&Smith, românii care vin, în special după perioada de concedii, să-şi achite contravaloarea amenzii, au avut cele mai multe contravenţii pe drumurile din Franţa, Germania şi Austria.

Şi totuşi, românii nu circulă prea imprudent în străinătate. Dovadă stă nu doar în faptul că au fost plătite doar 40.000 de amenzi, ci şi în valoarea medie a acesteia, de circa 45 de euro. Partea interesantă apare atunci când vine vorba despre costul serviciului de plată al amenzii. Dacă apelezi la o bancă comercială, costul transferului celor 45 de euro primiţi ca amendă într-un stat UE este de 30 sau 40 de euro. La o instituţie de plată gen Smith&Smith, costul amenzii este de numai 10 euro, graţie faptului că instituţia de plată este şi membră Transfond.

Sursa: economica.net

Imparte acest articol