Cum văd românii piaţa muncii şi calitatea vieţii în 2017. Profilul românului care are un loc de muncă şi cel al unui „jobseeker”


wp_20141013_064

Românii care au un loc de muncă sunt foarte încrezători în propriile joburi şi viaţa profesională, dar atât ei, cât şi cei care îşi caută un loc de muncă sunt dezamăgiţi şi nu au încredere că ţara noastră o va duce mai bine în acest an.

În ceea ce priveşte plecarea în străinătate pentru un job mai bun, 25,59% dintre respondenţi au răspuns afirmativ. Numărul celor care nu vor să părăsească ţara pentru că au deja un job de care sunt mulţumiţi în România este de 393 (51,57%). Dintre aceştia, cele mai mari procente se înregistrează în rândul celor care au terminat o facultate (41,73%) şi cei care au urmat şi cursurile unui masterat (34,61%).
La capitolul distracţie şi relaxare, cei care au loc de muncă nu îşi vor permite să dea mai mulţi bani pe un concediu în 2017 faţă de anul trecut, iar cei care nu au loc de muncă sunt la fel de lipsiţi de încredere atunci când vine vorba de concediu, dacă îşi vor găsi un job, arată un studiu SmartDreamers.
Profilul românului care are un loc de muncă Românii cu loc de muncă nu sunt foarte optimişti în privinţa jobului lor în anul 2017.
Astfel, 25,7% sunt “Puţin optimişti”, 24,6% sunt „optimişti” la acest capitol, iar 29% au bifat “Destul de optimist”. La polurile opuse s-au înregistrat 9,97% „Deloc Optimist” în ceea ce priveşte jobul actual şi 10,63% – „Foarte Optimist”. Respondenţii au fost la fel de echilibraţi şi în ceea ce priveşte schimbarea locului de muncă în acest an. Potrivit datelor 30,97% afirmă că este „Puţin probabil” să îşi schimbe jobul, 24,1% consideră că este „Probabil” să facă această schimbare, iar 20,08% au răspuns la această întrebare cu „Foarte probabil”.

Citeste mai mult: adev.ro/omytug

Imparte acest articol