Curs BNR. Maxim istoric pentru dolar. Impactul asupra românilor


CURS BNR. Dolarul a atins, joi, un nou maxim istoric în raport cu leul, fiind cotat de BNR la 4,26 lei. Pentru euro, Banca Naţionaă a stabilit un curs de referinţă de 4,5093 lei, iar pentru francul elveţian, unul de 4,1990 lei.

Dolarul a crescut joi la 4,2659 lei, un nou record istoric în faţa leului, faţă de 4,24 lei, cursul BNR de ieri. Precedentul record istoric a fost atins 18 noiembrie când moneda americană a ajuns lacursul BNR la 4,2523 lei. Dolarul s-a apreciat cu aproape 5% (20 bani), după alegerile din SUA.

Potrivit analiştilor din România, pentru perioada următoare este de aşteptat o apreciere şi mai mare a dolarului american, scrie Economica.net. Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal şi economist-şef al Raiffeisen Bank România, spune chiar că există premise ca dolarul să ajungă la paritate cu euro.

Creşterea dolarului va avea un impact semnificativ asupra românilor. Nu numai că aceia care încă mai au credite în dolari vor trebui să ducă mai mulţi bani la bancă, însă şi preţuri mai mari la carburanţi, preţul petrolului fiind stabilit în dolari, creşteri de preţuri, în condiţiile în care cheltuielile cu transportul bunurilor vor creşte şi ele, dar şi importuri la costuri mai mari.

Citeste mai mult pe : www.romaniatv.net

Imparte acest articol