Danemarca se pregăteşte de război: Ce a decis Parlamentul


avioane de razboi danemarca

Parlamentul danez a aprobat joi cu majoritate de voturi planul guvernului de a achiziţiona 27 de avioane F-35 pentru a înlocui flota de avioane mai vechi F-16, relatează Xinhua. ‘Danemarca ar trebui să cumpere 27 de avioane de luptă F-35. Este o capacitate care o va înlocui pe cea actuală, de F-16’, a spus ministrul danez al apărării, Peter Christensen.

El a adăugat că numărul de 27 de avioane F-35 este adecvat pentru a efectua aceleaşi misiuni ca avioanele F-16 în prezent. Danemarca are în prezent o flotă de 30 de avioane F-16 care sunt în folosinţă din 1980, dar toate trebuie înlocuite până în 2024. Avioanele F-35 produse de Lockheed Martin, care sunt încă în faza de dezvoltare, ar urma să fie gata până în 2027. Avioanele F-35 au fost alese în detrimentul aparatelor Super Hornet ale Boeing şi Typhoon ale Eurofighter, în baza unui raport de evaluare al Biroului care coordonează programul privind modernizarea aviaţiei militare.

 

Danemarca este o naţiune parteneră în dezvoltarea programului F-35 Joint Strike Fighterdin 1997 şi acest tip de avion este de multă vreme principalul favorit pentru a înlocui fostele avioane luptă deţinute de danezi, notează Xinhua. Potrivit ministrului danez, costul întregii flote ar urma să fie de 56,4 miliarde de coroane (1 dolar = 6,53 coroane daneze), conform Agerpres.

http://www.stiripesurse.ro/danemarca-se-pregateste-de-razboi-ce-a-decis-parlamentul_1138131.html

Tags danemarca

Imparte acest articol