De la 1 ianuarie, producătorii români vor putea exporta în Turcia bovine vii și carne de vită


cow-419081_640

De la 1 ianuarie 2017 se va deschide piața din Turcia pentru România la bovine vii carnea de vită și a anunțat vineri Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Discuții avansate pentru exportul cărnii de porc se poartă și cu Japonia, Coreea și Statele Unite.

Până acum nu aveam voie nici măcar să tranzităm Turcia. De asemenea, nu mai avem nici o restricție pe piața europeană la carnea de porc

a precizat Achim Irimescu.

Acesta a arătat că România se află în discuții avansate cu Japonia și Coreea pentru exportul de carne de porc.

Am discutat și cu oficialii din Statele Unite pentru ca producătorii români să poată exporta carne de porc începând din 2017

a spus ministrul Agriculturii.

Cu toate acestea, România importă carne de porc. Achim Irimescu a spus că una din cauze este legată de numărul redus de porcine care se află în fermele comerciale, comparativ cu fermele mici. „Pe de altă parte, din cauza embargoului impus Rusiei, pe fondul unei supraproducții, în România a intrat carne de porc foarte ieftină. Același lucru s-a întâmplat și cu laptele, fiind afectați în special micii producători”, a declarant Irimescu.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol