Decizie post-Brexit: Operatorul britanic de transfer de bani Azimo analizează plecarea din Marea Britanie. Reamintim, Azimo ofera un serviciu de trimitere de bani cu ridicare de numerar in 30 de minute, disponibil in toate filialele Smith & Smith


azimo

Serviciul britanic de transfer digital de bani Azimo, disponibil și românilor din vestul Europei care trimit bani acasă, ia în considerare mutarea operațiunilor din Marea Britanie, în urma referendumului pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană. Printre posibilele destinații se numără Frankfurt, Amsterdam sau Dublin.

Suntem dezamăgiți de decizia electoratului britanic de a părăsi Uniunea Europeană,” a declarat Michael Kent, CEO-ul și co-fondatorul companiei.

Noi, cei de la Azimo, credem cu toată tăria și pasiunea într-o lume cu mai puține granițe, nu într-una cu mai multe limitări și îngrădiri. După cum am spus și cu alte ocazii, decizia britanicilor referitoare la Brexit este o lovitură pentru industria londoneză a serviciilor financiare: multe companii de aici depind atât de accesul la piețele din Uniunea Europeana cât și de posibilitatea și dreptul legal de a-și extinde serviciile către restul Europei.

CEO-ul companiei Azimo a declarat că este de așteptat ca o importantă parte a firmelor britanice de servicii financiare să pregătească transferul activităților către alte capitale europene. Această decizie este luată în calcul și de compania Azimo.

Anticipăm că mulți jucători din domeniul financiar își vor muta o parte sau majoritatea operațiunilor în alte hub-uri financiare din Europa. Frankfurt, Amsterdam și Dublin sunt candidatele favorite pentru această mutare.

Potrivit co-fondatorului companiei britanice, cel mai dificil aspect al acestei dezbateri și al referendumului este incertitudinea creată. Chiar și acum când se știe că decizia finală a britanicilor este de a părăsi Uniunea Europeană, oamenii de afaceri din Marea Britanie nu știu cum vor evolua lucrurile în următoarele luni sau chiar ani. Azimo însă, ca startup cu o finanțare solidă, se află în poziția unică de a putea reacționa rapid și cu ușurință la schimbările de pe piață. Michael Kent consideră că orice se va întâmpla la Londra, industria transferurilor digitale de bani va continua să se dezvolte pe continentul european.

mai mult la : http://www.agora.ro/stire/decizie-post-brexit-operatorul-britanic-de-transfer-de-bani-azimo-analizeaza-plecarea-din-mare

Cititi si :

Compania de transfer digital de bani, Azimo, s-a extins si in Romania si Moldova. Ofera un serviciu de trimitere de bani cu ridicare de numerar in 30 de minute, disponibil in toate filialele Smith & Smith.

„In fiecare luna au loc peste 1 milion de tranzactii de remitere de bani catre Romania, ceea ce reprezinta un sprijin vital pentru familii, mai ales in aceasta perioada de instabilitate economica. Din nefericire, romanii continua sa fie supra-taxati atunci cand trimit si primesc bani, indiferent ca este vorba despre un transfer bancar sau un serviciu traditional offline de transfer de bani”, a spus Michael Kent, DGE si fondator al Azimo. „Prin intermediul platformei noastre digitale, noi rezolvam aceste probleme si ne asiguram ca acasa ajunge o parte mai mare din banii castigati cu sudoarea fruntii de catre romani si moldoveni.”

Marea Britanie
Un studiu realizat in Londra de Banca Mondiala arata ca aproape jumatate din romanii aflati la munca in regiune castiga lunar peste 1,500 de lire sterline. Trei sferturi dintre romanii din zona capitalei britanice reusesc sa economiseasca in medie 700 de lire sterline pe luna.

Dintre comunitatile analizate de studiul Bancii Mondiale, romanii din regiunea Londrei trimit acasa in medie peste 3500 lire sterline pe an, in timp ce romancele trimit in medie 1800 de lire sterline. In total, romanii din Marea Britanie trimit acasa 71 de milioane de lire sterline anual

Imparte acest articol