Diaspora Reimaginată în Epoca Digitală: O nouă formă de Parteneriat pentru o Guvernare Deschisă?


mae diaspora

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, a participat astăzi, 15 septembrie 2016, la seminarul „Diaspora Reimaginată în Epoca Digitală: O nouă formă de Parteneriat pentru o Guvernare Deschisă?”, organizat de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, împreună cu Institute for Digital Government.

În debutul sesiunii „Digital Diaspora: nevoi, provocări, oportunități de comunicare și interacțiune”, ministrul delegat a declarat că este nevoie de regândirea relației dintre autorități și diaspora, în sensul unui parteneriat autentic, urmărind participarea exponenților diasporei la formularea politicilor publice și atragerea expertizei din străinătate.

Inițiativele de reconectare a specialiștilor din diaspora cu cei din țară și cu instituțiile publice sunt esențiale în procesul de valorificare a acestei expertizei.

Ministrul delegat Maria Ligor s-a referit, totodată, la procesul de evaluare a politicilor dedicate diasporei și de elaborare a unei noi strategii de acțiune guvernamentală care să corespundă noii paradigme în care se plasează relațiile dintre stat și cetățenii aflați în afara granițelor. Acțiunile astfel definite constituie agenda comună a diasporei și autorităților, bazată pe interesele, preocupările și așteptările reale ale românilor din străinătate.

Sursa: MAE

Imparte acest articol