„Doamna Cristina Bălan? Sunt premierul Cioloş. Am citit că aveţi un vis, să faceţi un centru de cercetare în auto. Ce vreţi să vă dăm să faceţi acest lucru în România? Poate aşa atragem şi ingineri români, de top, pe care-i ştiţi şi lucrează în străinătate”


Dacian Ciolos premierul Romaniei

Acum două săptămâni Ziarul Financiar a descoperit întâm­plă­tor, într-un articol din Wall Street Journal, cel mai impor­tant ziar economic din lume, numele unui inginer român, Cristina Bălan, care a lucrat pentru Tesla, la primul model creat de Tesla de la zero şi care a fost dată afară după ce a avertizat asupra unor defi­cienţe ale acestor maşini electrice. Acest caz este la mediere între cele două părţi.

Ştim că după ce am scris despre ea, mai multă lume a căutat-o. Pornind de la acest lucru, mi-am imaginat că şi premierul Dacian Cioloş a căutat-o şi că a purtat următoarea conversaţie, în interesul României.

Am citit în Ziarul Financiar despre dumneavoastră şi despre ce aţi făcut până acum. Nu multă lume are ocazia să lucreze pentru compania americană Tesla, cea care vrea să revoluţioneze industria auto mondială cu modelele ei electrice. Chiar şi noi încurajăm în România aceste modele

Sursa si continuarea pe zf.ro

Imparte acest articol