Elevii romani opteaza pentru universitati straine din cauza lipsei cursurilor practice din tara. „Nu exista Creative Writing”


646x404

Universitatile din strainatate reprezinta in continuare o varianta pentru elevii de la noi.

Multi aleg sa plece din Romania pentru ca, spun ei, aici gasesc prea putine cursuri practice. Iar unele domenii nu apar in ofertele unitatilor de invatamant.

In ciuda Brexit-ului, Marea Britanie este la mare cautare, cel putin printre tinerii din Timisoara.

La Colegiul National Banatean din Timisoara, aproape zece la suta dintre absolventii clasei a 12-a de anul trecut au ales sa mearga la facultate in strainatate. Istoria pare sa se repete si de aceasta data. Iulia, de pilda, vrea sa devina cercetatoare si a fost deja admisa la Universitatea Oxford.

Iulia Floristeanu, eleva:Am vizitat foarte multe facultati din tara si facilitatile pe care mi le pot oferi nu se compara deloc cu posibilitatile din strainatate, atat in timpul facultatii, cat si dupa.”

Alec Bosneac, elev:In Romania nu exista Creative Writing, adica exista separat Dramaturgie, dar eu nu doresc sa fac dramaturgie doar pe teatru si pe film sa scriu si romane. In UK exista cursuri care imi ofera aceste domenii in intregime.”

Sorin Ionescu, director Colegiul National Banatean: „Prin acesti elevi de fapt Romania se inscrie in sfera globala a educatiei si acesti elevi unde se vor duce vor pastra amprenta tarii din care provin.”

mai mult la : stirileprotv.ro

Imparte acest articol