Elvetienii dau puteri sporite serviciilor secrete


swiss-assassination-scope

Elvetienii dau puteri sporite serviciilor secrete. Elvetienii au spus masiv „da”, duminica, unei legi a informatiilor care autorizeaza serviciile secrete sa le supravegheze comunicatiile telefonice si activitatile pe Internet, potrivit primelor estimari cu privire la rezultatul referendumului, relateaza AFP.

Aproximativ 66% s-au pronuntat in favoarea legii, potrivit unor estimari realizate pentru televiziunea elvetiana de institutul gfs.bern dupa inchiderea sectiilor de votare la ora locala 12.00 (13.00, ora Romaniei). Aceasta estimare are o marja de eroare de plus sau minus trei procente. Referendumul a fost organizat in contextul in care amenintarea terorista este foarte puternica in Europa. Sondajele din timpul campaniei au preconizat ca elvetienii vor spune „da”, insa scorul este mai mare decat previziunile de 53-58%.

Legea a fost adoptata de Parlament in 2015, insa referendumul a fost impus de o alianta formata din Partidul Socialist, verzi si organizatii ca partidul Piratilor, care se tem de derive ca cele denuntate de Edward Snowden in Statele Unite, informeaza Adevarul.

 

Imparte acest articol