Expoziție dedicată Ansamblului Brâncușian de la Târgu-Jiu, organizată la Copenhaga


646x404

În perioada 24 – 29 octombrie 2016, Ambasada României la Copenhaga, în colaborare cu Confederația Asociațiilor Culturale Străine din Danemarca / KUKS, organizează la sediul Primăriei din capitala daneză o expoziție fotografică dedicată sculpturilor brâncușiene din cadrul ansamblui monumental ”Calea Eroilor” din Târgu-Jiu (Coloana Infinitului, Masa Tăcerii și Poarta Sărutului).

Expoziția este organizată cu prilejul celebrării Anului Brâncuși, în condițiile în care, în 2016, se împlinesc 140 de ani de la nașterea marelui sculptor român și este parte a unui eveniment amplu cu tema patrimoniului UNESCO.

Evenimentul este deschis publicului larg. Intrarea este liberă.

Mai multe detalii sunt disponibile la: http://kuks.dk/

Informații suplimentare:

Ansamblul Sculptural Brâncușian de la Târgu-Jiu (finalizat în 1938) constituie un omagiu adus eroilor români din Primul Război Mondial.

Ansamblul include trei sculpturi: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului, pe o axă cu o lungime de 1 300 m, orientată vest-est, traversând orașul. În aprilie 2007, la Târgu-Jiu a fost dezvelit înscrisul care atestă hotărârea Uniunii Europene de includere a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” pe lista Patrimoniului Cultural European.

Totodată, Guvernul României intenționează să propună, oficial, înregistrarea Ansamblului Sculptural Brâncușian de la Târgu-Jiu pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Evenimentul pe Facebook: Embassy of Romania in CopenhagenExpozitie dedicata Ansamblului Brancusian de la Targu-Jiu

sursa : AMBASADA ROMÂNIEI în Regatul Danemarcei

Tags Copenhaga

Imparte acest articol