Faimosul politist Marian Godină îi ironizează pe românii care se întorc „la Românica” în vacanţă


Marian Godina

Poliţistul braşovean Marian Godină îi ironizează pe românii care se întorc în vacanţă în România. În vizorul lui Marian Godină nu sunt însă toţi românii plecaţi la muncă în străinătate, ci doar cei care s-au emancipat şi vin „la Românica”.

„E luna august. Luna în care mulți dintre românii plecați la muncă în străinătate vor veni în concediu în țară. Foarte mulți dintre ei se vor întoarce ACASĂ, în România, țara lor natală, locul unde au părinții, prietenii sau chiar copiii, locul de care le e cumplit de dor şi în care ar reveni definitiv dacă nivelul de trai de aici le-ar permite să trăiască decent. Pentru sacrificiile pe care aceştia le fac, deşi îmi pot doar imagina cât le este de greu departe, le port un respect deosebit.
Pe lângă aceştia, mai există o categorie de români care vin în țară. Dar ei nu vin ACASĂ, ei între timp s-au emancipat şi acum vor veni „la Românica”, nerăbdători să povestească prietenilor lor săraci rămaşi acasă cum e „la ei la Italia sau la Spania”. Motoarele maşinilor lor nu mai au nici kw, nici cai putere. Au cavali. Când parchează, trag frâna de emergență, nu de mână. Beau „aqua con bule”. La magazinele de telefoane întreabă de „scheda şi ricarica”.
Deşi cunosc foarte bine drumul spre casă, opresc lângă un polițist ca să-l întrebe drumul spre Oneşti, cu accent pe i. Dacă îi opreşte poliția, fac un circ nemaivăzut şi spun că numai în esta țara poliția cere docomente, dar uită să spună că numai în esta țara îşi permit să încalce legislațione. Cuvântul pe care îl foloseau ca semn de punctuație, paradoxul limbii române, cuvântul care, deşi reprezintă masculinitatea în cel mai brut mod, e de sex feminin, numărându-se „o p***-două p***, a devenit acum pentru ei „cazzo”.
Partea bună e că ei recunosc întotdeauna că nu stau prea bine la capitolul inteligență şi memorie, astfel că nu ezită ca, atunci când nu ştiu ceva, să întrebe „como se dice?”
Como se dice? Se dice simplu: mascalzone”, a scris Marian Godină pe pagina sa oficială de pe reţeaua de socializare Facebook.

Marian Godina

Imparte acest articol