Festivalul de Film Românesc de la Londra: Filme de Cristian Mungiu, Cristi Puiu și Bogdan Mirică


Festivalul de film romanesc de la Londra

Cea de a XIII-a ediție a Festivalului de Film Românesc (FFR) sub titlul „Împreună și separat” va avea loc între 10-14 noiembrie, la cinematograful Curzon Soho din Londra, evenimentul fiind unul dintre cele mai importante manifestări dedicate culturii române în Marea Britanie.

Festivalul prezintă producţii de excepție ale efervescentei industrii de film românești: „Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu), „Ilegitim” (regia Adrian Sitaru), „Câini” (regia Bogdan Mirică), Acasă la tata (regia Andrei Cohn), Marfa și banii (regia Cristi Puiu), Sieranevada (regia Cristi Puiu).

Sesiunile de întrebări şi răspunsuri cu invitații speciali din România sunt găzduite de jurnaliștii britanici Ian Haydn Smith și Mike Phillips. Vor fi prezenți la proiecțiile londoneze excepționalii actori Adrian Titieni (Bacalaureat, Ilegitim), Alexandru Papadopol (Acasă la tata, Marfa și banii), Ana Ciontea (Sieranevada) și Vlad Ivanov (Câini).

Festivalul de Film Românesc de la Londra este un brand care a împlinit treisprezece ani. Considerat un prilej de celebrare a culturii române, FFR este o iniţiativă non-profit, sprijintă din punct de vedere financiar de granturi şi sponsorizări. Istoria şi succesul său fac din Festivalul de Film Românesc unul dintre evenimentele culturale româneşti majore ale anului în Marea Britanie. Este un eveniment de tradiție, care se bucură de o audiență foarte dedicată.

Ramona Mitrică, director al festivalului

Organizatorii Festivalului, compania britanică de management artistic Profusion International, acordă anual BURSA PROFUSION. Scopul bursei este de a promova filme bazate pe experiența din diaspora și de a încuraja dezvoltarea tinerilor care trăiesc în comunitățile din afara țării.

Programul detaliat al festivalului poate fi consultat aici: www.rofilmfest.com.

Joi 10 noiembrie, 6.10 pm, va fi proiectat filmul „Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu). Proiecție de gală urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul Adrian Titieni.

Vineri 11 noiembrie, 6.40 pm va fi proiectat „Ilegitim” (regia Adrian Sitaru), o proiecție urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul Adrian Titieni.

Sâmbătă 12 noiembrie, 6.20 pm va rula filmul „Câini” (regia Bogdan Mirică), în premieră în Marea Britanie urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul Vlad Ivanov.

Duminică 13 noiembrie, 3.20 pm este programată proiecția filmului „Marfa și banii” (regia Cristi Puiu), care va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul Alexandru Papadopol.

Duminică 13 noiembrie, 6.20 pm urmează filmul „Acasă la tata” (regia Andrei Cohn), premieră în Marea Britanie urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul Alexandru Papadopol.

Luni 14 noiembrie, 7.00 pm va rula filmul „Sieranevada” (regia Cristi Puiu), o proiecție de gală care va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actrița Ana Ciontea.

FFR este organizat de Profusion International, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din România şi Cinematografele Curzon din Londra. Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

sursa : www.mediafax.ro

Tags Londra

Imparte acest articol