FONDURI PENTRU ROMÂNII CARE SE ÎNTORC ÎN ȚARĂ PENTRU A-ȘI DESCHIDE O AFACERE


fonduri pentru romanii care se intorc in tara

Românii din străinătate care vor să se întoarcă în țară vor putea primi granturi de până la 90% din totalul investiţiei pentru a-și deschide o afacere, potrivit unui proiect de program guvernamental, care va fi lansat în dezbatere publică la începutul lunii septembrie.

Programul va fi implementat de Ministerul Fondurilor Europene și va avea un buget total de 30 de milioane de euro, care vor proveni din fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman.

Încă din februarie am căutat să creăm un program care să atragă potențiali antreprenori români care au deja experiență în străinătate. Am decis la nivel de Guvern să implementăm acest program cât mai repede, în această toamnă. Mizăm pe o schemă cu un buget total de 30 de milioane de euro din POCU (Programul Operațional pentru Capital Uman — n. r.) prin care să stimulăm românii din diaspora să se întoarcă prin investiții și antreprenoriat”

a spus Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

sursa : www.presidency.ro/ro/administratia-prezidentiala/departamente/departamentul-pentru-problemele-diasporei

Imparte acest articol