Ghid de călătorie pentru românii care îşi petrec Sărbătorile de Iarnă în străinătate, realizat de MAE


Christmas-travels2

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat un ghid de călătorie pentru românii care îşi petrec Sărbătorile de Iarnă în străinătate. Ghidul cuprinde sfaturi şi informaţiile necesare pentru călătoriile în ţările cele mai căutate de turiştii români: Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Italia şi Ungaria.

Cetăţenii români care călătoresc în scop turistic în perioada aceasta pot găsi în „Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile de iarnă” sfaturi generale de călătorie şi informaţii despre fiecare dintre cele şapte ţări în parte, precum numerele de urgenţă la care pot suna, costul vignetei, limitele de viteză, adresele consulatelor şi ambasadelor sau unele reglementări vamale. Astfel, în Austria, cetăţenii românii nu au nevoie de viză pentru călătorie, iar intrarea pe teritoriul statului austriac este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate valabile.
Pentru cei care călătoresc cu maşina, este necesară achiziţionarea vignetei, care poate fi cumpărată de la punctele de trecere a frontierei, de la benzinării sau de la magazinele de difuzare a presei, iar costurile sunt cuprinse între 8,70 de euro pentru zece zile şi 84,40 de euro pentru un an. Este obligatoriu ca vigneta să fie lipită pe parbrizul maşinii, la vedere, în caz contrar turiştii riscând o amendă de 120 de euro, plătită pe loc. De asemenea, este obligatorie circulaţia cu farurile aprinse. În ceea ce priveşte reglementările vamale, pot fi introduse în Austriei maxim 200 de ţigări, un litru de băuturi alcoolice, respectiv 50 de mililitri de parfum sau 250 de mililitri de apă de toaletă.
Citeste mai mult: adev.ro/oij9jz

Imparte acest articol