Guvernul britanic extinde pregătirea militară a trupelor ucrainene


parachute-1416417_640

Marea Britanie va extinde programul de pregătire militară al trupelor ucrainene, în prezența unui stat rus din ce în ce mai beligerant, a anunțat Guvernul de la Londra, citat de site-ul ziarului The Guardian.

Michael Fallon, ministrul britanic al Apărării, a declarat că inițiativa va fi prelungită pentru încă un an, dat fiind faptul că în estul Ucrainei conflictul nu ar da semne că se va încheia curând.

Extinderea pregătirii forțelor armate ucrainene din partea Marii Britanii transmite un mesaj clar că susținem Ucraina și susținem suveranitatea, independența și integritatea teritorală a acesteia, în prezența unei Rusii tot mai beligerante

a adăugat acesta.

Potrivit lui Michael Follon, mii de militari vor fi pregătiți de către trupele britanice, care sunt desfășurate de-a lungul a 14 poziții în Ucraina, încă din anul 2015.

Aproximativ 100 de membri din echipele de pregătire sunt activi, ținând 30 de cursuri de infanterie, logistică, medicină și dezamorsare.

Forțele britanice au pregătit până acum peste 5.000 de militari ucraineni. Aceștia vor fi detașați pe teritoriul Ucrainei cel puțin până în anul 2018.

Marea Britanie coordonează alături de SUA, Canada, Lituana, Poloni, grupul organizațional militar ”Quint”.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol