Guvernul britanic,încrezătoar că va ajunge la un acord cu UE privind Brexit în termenul stabilit


brexit-1486647_640

Guvernul britanic este încrezător că va ajunge la un acord cu Uniunea Europeană în privința ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar în perioada de timp deja stabilită, a declarat un purtător de cuvânt al premierului Theresa May, scrie Reuters.

„Guvernul este în totalitate încrezător că va reuși să negocieze un acord în perioada de timp deja stabilită”, a afirmat oficialul britanic, care a precizat că M.Britanie intenționează să obțină un acord care să ofere cele mai bune condiții posibile pentru comerț și acces la piața comună a Uniunii Europene.

Anterior, BBC News a relatat că Ivan Rogers, ambasadorul britanic la UE, ar fi informat Guvernul de la Londra asupra faptului că negocierile privind un acord comercial post-Brexit ar putea dura până la zece ani și există riscul să eșueze.

În cadrul unei reuniuni private a Guvernului de la Londra, Rogers a avertizat că liderii europeni se așteaptă ca un astfel de acord comercial nu va fi finalizat înainte de începutul sau mijlocul deceniului viitor.

Diplomatul britanic a mai declarat că acordul ar putea fi respins de parlamentele statelor membre UE.

„Nu este opinia lui Sir Ivan Rogers, nu este opinia Guvernului”, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că Rogers a comunicat părerile unor oficiali din alte state.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol