Guvernul doreste crearea unei legături puternice între românii din țară și diaspora – prioritate a Guvernului


romaniidindiaspora-1488377052

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, la lansarea programului de tabere „ARC” 2017, că pentru Guvernul pe care îl conduce reprezintă o prioritate întărirea legăturii între românii din țară și cei din diaspora.

„Le mulțumesc celor doi miniștri, Andreea Păstîrnac și Marius Dunca, pentru această inițiativă excelentă. Peste 2.000 de etnici români, copii, tineri, studenți sau profesori, vor participa la programul ‘ARC’ din acest an și vor avea ocazia să vadă România prin ochii și prin sufletul marilor sportivi. Anul acesta, toți acești etnici români vor vedea pentru prima dată România, vor lua contact direct cu tradiția, cultura și civilizația țării noastre și vor avea ocazia să interacționeze cu românii”, a declarat Grindeanu, la Palatul Victoria, la semnarea protocolului de colaborare între Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Tineretului și Sportului pentru lansarea programului de tabere „ARC” ediția 2017.

Premierul a transmis un „gând special” către românii din comunitățile istorice.

„Vreau să transmit un gând special pentru românii din Voivodina, pentru cei din Valea Timocului, pentru cei din Cernăuți și Odesa sau din Bulgaria, Albania, Macedonia, Croația sau Ungaria. Distanța nu ar trebui să ne despartă. Ar trebui să ne implicăm mai mult în viața acestor comunități de români, pentru că între noi există o legătură puternică, iar aceasta este dată de sentimentul apartenenței la aceeași patrie. Ca român, am datoria să fac tot ceea ce trebuie pentru ca acest sentiment să nu se piardă și vă asigur că acest lucru reprezintă o prioritate pentru Guvernul pe care-l conduc”, a afirmat Grindeanu.

Prim-ministrul s-a declarat emoționat și onorat de parteneriatul cu mari campioni ai sportului românesc în proiectul „ARC” — Laura Badea Cârlescu, Mihai Covaliu, Anișoara Cușmir, Constantina Diță, Paula Ivan, Eduard Novac, Florin Popescu, Valeria Răcilă Groningen, Gabriela Szabo.

mai mult la :  www.agerpres.ro

 

Imparte acest articol