Cine sunt impresarii arestaţi de Europol pentru legături cu mafia rusă. Unul a studiat jurnalismul la Bucureşti, celălalt a transferat jucători români. Legături dubioase cu Rusia, via Seychelles


colaj

„Tolstikov a fost impresarul meu. E moldovean, nu rus, dar nu vorbeşte româneşte!”. Pompiliu Stoica, fostul fundaş stânga de la Steaua, spune că a aflat abia luni despre arestarea lui Alexander Tolstikov, la o lună după ce Europol l-a reţinut pe fostul agent devenit finanţator al clubului portughez Uniao Leiria, aflat acum în liga a treia. Cazul a primit numele de cod „Operaţiunea Matrioşka”, iar la sediile cluburilor Leiria, Benfica, Sporting Lisabona şi la stadionul din Braga au avut loc percheziţii. Conform informaţiilor oficiale, Tolstikov şi consilierul său, moldoveanul Sergiu Reniţă, cunoscut în Portugalia drept Sergio, sunt acuzaţi de spălare de bani, evaziune fiscală şi fals în acte în colaborare cu o reţea de crimă organizată cu legături în Austria, Germania, Letonia, Moldova şi Marea Britanie.

Luni, în ziua în care Pompiliu Stoica spune că a aflat despre arestarea fostului său agent, Tolstikov şi Reniţă au intrat în greva foamei în penitenciarul din Lisabona în care se află închişi. Cei doi moldoveni consideră că procurorii nu au adus nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor şi că detenţia lor este ilegală. „Arestarea noastră poate ruina complet proiectul Leiria”, au transmis cei doi jurnaliştilor ruşi.

Sursa: prosport.ro

Imparte acest articol