Iohannis: Ar fi revoltător dacă bucureştenii ar rămâne fără apă caldă sau fără încălzire


Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, referitor la eventualitatea ca bucureştenii să rămână fără apă caldă şi încălzire, că „ar fi revoltător” ca acest lucru să se întâmple, subliniind că problema e de competenţa autorităţilor locale, dar că Guvernul este interesat să participe la rezolvare.

Întrebat ce părere are despre eventualitatea ca bucureştenii să rămână fără caldură sau apă caldă, preşedintele Klaus Iohannis a spus că este o chestiune care ţine de competenţa autorităţilor locale „proaspăt alese”.

Bucureştenii au ales o nouă echipă ca să rezolve această problemă şi aşteptăm cu toţii să o rezolve. Pe de altă parte, Guvernul este foarte interesat să participe în această rezolvare, aşa că putem să fim optimişti că se găsesc soluţii pentru această problemă. Ar fi revoltător dacă bucureştenii ar rămâne fără apă caldă sau fără încălzire. Acum încep deja nopţile să fie destul de reci

a comentat preşedintele.

Romgaz a anunțat că va opri, începând de marți, livrările de gaze naturale către ELCEN din cauza cererii de intrare în insolvență înaintată de societate, fără a anunța în prealabil furnizorul de gaze, neîndeplinindu-se formalitățile prevăzute în contracte. La sediul Ministerului Energiei a avut loc, marți dimineața, o întâlnire cu reprezentanții companiilor implicate și ai ministerului în urma căreia alimentarea Capitalei cu apă caldă a fost rezolvată momentan pentru șapte zile, potrivit secretarului de stat Corina Popescu.

Sursa: mediafax

Imparte acest articol