Iohannis precaut în discutiile despre ajutoarele sociale pentru românii din străinătate


iohannis-la-ce

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la sosirea la Consiliul European, că discuţiile cu privire la modul de acordare a ajutoarelor sociale pentru lucrătorii străini, în contextul Brexit, trebuie purtate cu mare grijă.

Şeful statului a fost întrebat care este poziţia României faţă de propunerea Comisiei Europene pentru regândirea modului de acordare a ajutoarelor sociale pentru lucrătorii detaşaţi.

„Trebuie să înţelegem cum s-a ajuns la această propunere. Ea, de fapt, derivă din discuţiile care s-au purtat înainte de Brexit, când toată lumea a încercat să găsească o formă flexibilă de abordare pentru a putea să prevenim Brexitul. Nu s-a reuşit, dar discuţiile au avut loc şi iată că duc la rezultate pentru ţările din partea mai vestică a continentului. Reprezintă oarecum abordări foarte politice. Pentru noi reprezintă discuţii care trebuie purtate cu mare grijă, fiindcă nu avem absolut niciun interes şi nu avem de gând să ajungem în situaţii în care cetăţenii noştri vor fi defavorizaţi”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Şeful statului participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

mai mult la : www.stiripesurse.ro

Imparte acest articol