Iohannis: Sper ca într-o zi să îmi explicați cum veți face să vă încadrați în deficit


iohannis-explicit

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara ca așteaptă de la Guvern explicații ”într-o zi” despre cum se vor încadra în deficitul de 3%, scăzând în același timp impozitele și TVA și mărind salariile.

”Aveți o misiune grea, aveți de îndeplinit promisiuni complicate, trebuie să livrați ceea ce a fost promis în campania electorală. Așa îmi imaginez că după alegeri trebuie să pornească un guvern. Campania electorală nu este doar un circ mediatic, cu toate că și asta este. Și în campania electorală s-au făcut promisiuni de asta ați fost votați – și mă adresez aici celor care sunt parlamentari și șefi în Parlament – și asta trebuie să livreze Guvernul. Sper ca într-o zi să-mi explicați cum veți face în așa fel încât să vă încadrați într-un deficit bugetar de 3%, să creșteți salariile, să scădeți impozitul, TVA-ul și multe alte lucruri”, a spus șeful statului în discursul susținut după depunerea jurământului de către noii miniștri.

”Eu îmi doresc să faceți aceste chestiuni. Domnule prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, eu vă doresc să aveți un mandat de succes”, a concluzionat el.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol