Iohannis: Trebuie să ne fie mai rău înainte să fie mai bine. Nu sunt îngrijorat pentru democrație


iohannis congres

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți la Strasbourg că nu este îngrijorat pentru democrația din România pentru că uneori ”trebuie să ne fie mai rău înainte să fie mai bine”.

”Nu sunt îngrijorat pentru democrația din România, e o democrație vie, cu dezbateri, cu certuri”, le-a transmis șeful statului la o întâlnire cu românii care lucrează la Consiliul Europei sau locuiesc în Alsacia.

El și-a exprimat încrederea că de la certuri se va ajunge la dezbateri și la idei.

”Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne facem că nu avem probleme. Avem probleme mari”, a subliniat Iohannis, adăugând că războiul din ultimele zile se duce ”declarat sau nedeclarat în jurul noțiunii de stat de drept”.

”Uneori trebuie să ne fie mai rău înainte să fie mai bine”, a fost mesajul său către românii din diaspora, el arătând că aceasta este faza în care România se află în prezent – una în care trebuie să arătăm că ”făurim o democrație matură”.

Președintele a reluat și antiteza între actuala generație de politicieni și cea care a făurit Mica Unire, cu ”politicieni mari, făuritori de națiune, de țară”.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol