Irina Begu şi Ioana-Raluca Olaru au pierdut în primul tur al probei de dublu de la US Open


Irina Begu

Jucătoarele de tenis Irina Begu şi Ioana-Raluca Olaru au ratat calificarea în turul doi al probei de dublu de la US Open, vineri, după ce au pierdut în actul inaugural în faţa perechii Jelena Ostapenko/Andrea Petkovic (Letonia/Germania), scor 7-6 (5), 4-6, 3-6.

Meciul a durat două ore şi 34 de minute. Primul set a fost extrem de echilibrat, cu câte un break de partea fiecărei echipe. S-a ajuns în tiebreak, acolo unde Begu şi Olaru au fost conduse cu 5-3, dar au revenit cu patru puncte consecutive. În actul secund, echilibrul s-a păstrat până la 4-3, când Ostapenko şi Petkovic au reuşit break-ul. În decisiv, letona şi germanca s-au aflat mereu la conducere, şi-au pierdut o dată serviciul, dar au închis meciul graţie celor două break-uri.

Româncele au comis opt duble greşeli în meci şi au fructificat doar trei dintre cele 12 oportunităţi de break avute.

Ostapenko şi Petkovic au evoluat pentru prima dată împreună, nefiind obişnuite cu turneele de dublu. Begu şi Olaru nu reuşesc să egaleze performanţa din 2015 la US Open, când au ajuns până în optimi.

Pentru participarea în cadrul turneului american, dublul Irina Begu/Ioana-Raluca Olaru va primi 10 puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 15.141 de dolari.

România rămâne cu trei reprezentanţi la US Open: Horia Tecău (în turul doi al probei de dublu masculin, în primul tur la dublu mixt), Simona Halep (în turul trei la simplu feminin) şi Monica Niculescu (în turul trei la simplu feminin şi în turul doi la dublu feminin).

Sursa: mediafax

Imparte acest articol