Librăria Cărturești Carusel se transformă în sală de spectacol: Piese puse în scenă de Unteatru


carusel_web-89

În serile de sâmbătă între 29 octombrie și 17 decembrie, Librăria Cărturești Carusel se va transforma în sală de spectacol punând în scenă alături de teatrul independent Unteatru șapte piese/concerte la care spectatorii din librăriea pot asista de la balcon, de printre cărți sau de pe podea.

Sâmbătă seară, pe 29 octombrie, 5, 12, 19 și 26 noiembrie, și pe 10 și 17 decembrie, cititorii devin spectatori prin combinația inedită dintre #unteatru cu #olibrărie, Unteatru cu librăria Carusel. Rezultat este un amestec nemaiîncercat de povești. Unele povești stau pe rafturi, altele se desfășoară în fața ochilor privitorilor.

În serile de sâmbătă care urmează, Librăria Cărturești Carusel se transformă în sală de spectacol. Cărturești Carusel pune în scenă împreună cu Unteatru șapte piese/concerte la care spectatorii pot asista de la balcon, de printre cărți sau de pe podea.

Te provocăm să îți găsești locul în #Carusel și să te transformi din cititor în spectator și înapoi. Să călătorești prin drame, comedii și one-man shows care te fac să plângi, să râzi și să aplauzi. Să fii printre puținii care pot spune “am văzut cea mai frumoasă piesă de teatru într-o librărie

îi îndeamnă organizatorii pe participanți.

Astfel, pe 29 octombrie, de la ora 22:30 va avea loc concertul-spectacol al lui Alex Ștefănescu – „Ziua Necunoștintei”.

Ziua Necunoștinței” este un concert/one-man show cu actorul Alex Ștefănescu și chitara lui acustică. Acesta propune o călătorie muzicală pe străzile sufletului uman-urban, în ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop și multe altele, în încercarea de a găsi răspunsuri la întrebări profunde precum: “Voi reuși să-mi împlinesc visurile?”, “Ce este dragostea și de ce am nevoie de ea?”, “Oare de ce își pozează oamenii mâncarea?”.
“Străinul pe lângă care treci are de multe ori aceleași gânduri ca și tine. Deși viața lui e foarte diferită, experiențele fundamentale sunt aproape mereu similare. Micile lucruri profund umane pe care le trăim cu toții ar trebui conștientizate căci ele ne apropie, ne fac să reflectăm, să râdem și să simțim că facem parte din ceva mai mare decât noi. Ziua Necunoștinței asta își propune să facă, fiind în același timp echivalentul a câteva sute de abdomene convertite în hohote de râs

potrivit lui Alex Ștefănescu.

Biletele se găsesc online pe: https://www.tomtix.ro/evenimente/6468-unteatru-un-carusel-concert-alex-stefanescuziua-necunostintei.

Pe 5 noiembrie, de la ora 22:30 – „Hamlet”, un spectacol de: Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki, Peter Kerek.

„Hamlet” – Poate fi răzbunată crimă? Încercând să se răzbune pe cel care i-a ucis tatăl, Hamlet ajunge să se răzbune pe el însuşi până ce ajunge la tăcere. Spectacolul renunţă la orice privire exterioară asupra poveştii şi urmăreşte filmul acestei răzbunări imposibile strict din interiorul lui Hamlet.

Sâmbătă, 12 noiembrie, la ora 22:30 – „Frumoasa călătorie a urșilor panda” de Matei Vișniec, spectacol în regia Cătălinei Buzoianu. “Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie.

Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferă unul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi…”

Pe 19 noiembrie, tot de ora 22:30 – „Poezia Visului”, un spectacol de Miriam Răducanu, construit pe versurile lui Emil Botta, scenografia Vladimir Turturica, cu Lari Giorgescu în distribuție.

26 noiembrie, ora 22:30, este momentul „Moscova Petuski”, de Venedikt Erofeev, un one man show de Richard Bovnoczki.

Pe 10 decembrie, la ora 22:30 este timpul pentru „Cinci ore cu Mario” de Miguel Delibes, regia: Mariana Camarasan, distributia: Florina Gleznea.

Pe 17 decembrie de la ora 22:30 – Alex Ștefănescu revine cu spectacolul-concert „Ziua Necunoștintei”.

Pentru rezervări sau informații: rezervari@unteatru.ro, sau sms la numărul 0721268516 (nume,data,spectacol, număr de locuri). Detalii suplimentare pe Facebook: https://www.facebook.com/events/1377844745577479/.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol