Liviu Dragnea, despre Oprea: Ar trebui scoase toate imunităţile, inclusiv a preşedintelui


dragnea parlament

Liviu Dragnea a declarat la sediul instanţei supreme că ar trebui modificată Constituţia astfel încânt nimeni să nu mai beneficieze de imunitate, precizările venind în contextul în care, luni, Senatul României a respins cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pe numele lui Gabriel Oprea.

Eu nu am beneficiat de imunniate şi nici nu vreau să beneficiez vreodată. Dacă vom reusi în România să modificăm Constituţia, nu numai în sensul ăsta, ci şi în alte prevederi, trebuie scoase toate imunităţile, inclusiv a preşedintelui, daca vorbim de principiul că nimeni să nu fie deasupra legii

a declarat Liviu Dragnea.

Precizările au fost făcute în contextul în care plenul Senatului a decis, luni, să respingă cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul lui Gabriel Oprea.

Întrebat dacă ar trebui dată o lege pentru ca cei condamnaţi definitv să nu mai poată deţine funcţii publice, preşedintele PSD a spus : „Dacă apare legea, ne pot scoate din ţară. Ca să câştige PNL alegerile şi să facă guvern nou, ne poate scoate din ţară. Că şi dacă nu avem o funcţie, poate influenţam”.

Declaraţiile au fost făcute de Liviu Dragnea la sediul instanţei supreme, unde a ajuns marţi seara pentru un nou termen de judecată în dosarul în care DNA îl acuză de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și instigare la fals intelectual. În aceeaşi cauză este cercetată şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana.

Sursa: mediafax

Imparte acest articol