IT

Mai mulţi IT-şti români plecaţi să muncească în străinătate s-au unit într-un ONG pentru a schimba în bine România


131224095826Microsoft_Technologies

Romanian IT este un ONG înfiinţat la Cluj de un grup de tineri specialişti în tech din Paris cu scopul de a dezvolta un cadru unde IT-şti români din ţară şi străinătate, investitorii, antreprenorii, studenţii şi specialişti să se întâlnească, să dezbată idei şi să iniţieze proiecte. Motivul?

De a schimba în bine lucrurile în România. „Nimeni nu poate contesta că România şi Clujul au un potenţial de specialişti foarte-foarte mare, cu capacităţi şi proiecte şi idei bune“, afirmă Valentin Maior, coordonatorul Romanian IT, o reţea globală a românilor din IT de pretutindeni. Conceptul şi intenţiile celor din spatele ONG-ului nu sunt cunoscute publicului larg din România, deşi au fost prezentate la un summit de afaceri de la Bucureşti, dar şi la o conferinţă din Manchester a Ligii Studenţilor Români din Străinătate.
Şi s-au discutat în cadrul mai multor întâlniri ale comunităţilor româneşti din străinătate. Pe 17 noiembrie va avea loc la Cluj evenimentul de lansare a Romanian IT. La acesta vor participa şi invitaţi români din diaspora care vor discuta avantajele şi dezavantajele de a pleca din România, dar şi de a reveni.

Citeste mai mult: adev.ro/ofz0rp

Imparte acest articol