Marea Britanie își dorește să aibă o relație specială cu Uniunea Europeană după Brexit


Brexit

Londra va căuta să obțină o relație specială cu Uniunea Europeană, care să implice controlul imigrației și un acord comercial favorabil, iar inițierea procedurii de ieșire a Marii Britanii din Blocul Comunitar va avea loc anul viitor, a declarat purtătoarea de cuvânt a premierului britanic.

Premierul a declarat că există două obiective imperative interconectate: obținerea cele mai bune afaceri pentru locuitorii țării și negocierea celui mai favorabil acord pentru Marea Britanie în străinătate

a afirmat purtătoarea de cuvânt, după o întâlnire a guvernului britanic.

Întâlnirea a avut loc la Chequers, reşedinţa rurală oficială a prim-ministrului britanic, în comitatul englez Buckinghamshire, pentru a discuta despre strategia privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Theresa May a reiterat faptul că nu va invoca anul acesta articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se iniţiază procedura de ieșire din UE. Reprezentanta premierului britantic a mai precizat că membrii cabinetului au căzut de acord că acest lucru se poate realiza și fără a fi nevoie să ceară acordul Parlamentului sau al națiunilor constitutive ale Marii Britanii.

Sursa: mediafax

Imparte acest articol