Mărturiile românilor din Marea Britanie, după atentatul de la Londra: Atacul nu a fost resimțit ca atentatul de la Paris sau Bruxelles. Metrourile nu au înregistrat întârzieri, iar oamenii își văd de treabă


Romanii-din-UK

La o zi după producerea atacului din inima Londrei, de pe podul Westminster, situația pare a fi revenit la normal. Singurul indiciu al tragicului eveniment este reprezentat de ofițerii de poliție care defilează pe străzile orașului pentru a interveni în cazul în care situația ar putea degenera. Londonezii s-au întors la serviciu, iar circulația se desfășoară în condiții normale.

„Oamenii sunt obișnuiți cu astfel de situații și nimic nu îi mai surprinde într-un oraș de dimensiunile capitalei Marii Britanii”, a declarat pentru România Liberă o româncă stabilită în Londra.

„Toată lumea e la serviciu, azi (n.r. la o zi după producerea atentatului), își vede de treabă. Oamenii sunt obișnuiți cu astfel de situații. Nimic nu te mai surprinde când locuiești într-un oraș mare. Am discutat și la serviciu, cu colegii, de ieri, la câteva minute după ce s-a întâmplat, dar nu a fost panică. Noi suntem mai în nord față de zona unde a avut loc atacul, la vreo patru cinci stații de metrou. Dacă nu călătoreai spre sud nu aveai nicio problemă, dar jumătate din colegii mei au ajuns mai greu acasă, eu sunt mai norocoasă. Locuiesc chiar în nord.

La birou, dacă se întâmplă ceva care să ne afecteze, ne dau mail, dar de data asta nu au menționat nimic. Primarul a ieșit pe post și clasează fapta drept un atac terorist, iar cei de aici așa îl și consideră dacă așa s-a clasat evenimentul, asta e premisa pe care mergem. Atacul nu a fost resimțit ca un Paris sau Bruxelles. Astăzi (n.r. joi), totul merge perfect. Metrourile nu au înregistrat întârzieri, iar oamenii își văd de treabă”, a declarat, pentru România Liberă, Ana Luiza Olănescu, româncă stabilită în capitala londoneză, în vârstă de 24 de ani.

mai mult la :  www.romanialibera.ro

Imparte acest articol