MedLife va fi listată miercuri pe Bursă, după încasarea a 223 de milioane de lei din oferta publică


logo medlife.cdr

Operatorul de servicii medicale MedLife a obținut, în urma subscrierii complete a 8,84 milioane de acțiuni prin oferta publică inițială, 223 de milioane de lei și se va lista la Bursa de Valori București (BVB) începând de miercuri, 21 decembrie.

Cel mai important operator de servicii medicale private din România a stabilit un nou record pentru BVB: cea mai mare ofertă publică inițială derulată de o companie privată pe piața de capital din România

se arată într-un comunicat al Bursei.

Rezultatele ofertei publice, prezentate luni de către Raiffeisen Bank – liderul sindicatului de intermediere – într-un document transmis Bursei, arată că în perioada subscripției au fost emise 2.513 ordine de cumpărare, fiind absorbit 100% pachetul de 8.840.480 de acțiuni puse în vânzare.

Investitorii instituționali (persoane juridice) au cumpărat o tranșă de 7.514.408 acțiuni la prețul de 26 de lei/acțiune, iar investitorii de retail (persoane fizice) au cumpărat o tranșă de 1.326.072 de acțiuni, din care 1.284.575 de acțiuni la prețul de 24,7 lei/acțiune și 41.497 de acțiuni la prețul de 26 de lei/acțiune. Astfel că, în urma subscripției, ofertanții – V4C Eastern Europe Holding V Limited și International Finance Corporation, membru al Băncii Mondiale – au încasat 223 de milioane de rei, reiese din documentul citat.

Miercuri, 21 decembrie, la sediul Bursei de Valori București, va avea loc deschiderea oficială a primei ședințe de tranzacționare a acțiunilor companiei MedLife.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol