Micaela Pop, un Chef cunoscut în Spania


micaela-pop-un-chef-cunoscut-in-spania

Un bucătar şef din Sighetu Maramaţiei a devenit foarte cunoscut în Ţara Bascilor, regiune a Spaniei. Mihaela Pop lucrează de mulţi ani în nordul Spaniei şi a reuşit să îşi facă un nume în bucătăria spaniolă, acolo unde sunt foarte mulţi bucătari, multe restaurante şi un sistem de alimentaţie publică diferit de ce cunoaştem noi. Şi mai meritoriu este faptul că Mihaela Pop nu a fost bucătar în România. A învăţat meserie acolo, printre oale şi cuptoare, şi a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din partea de nord a Spaniei.

Micaela Pop, după cum o numesc spaniolii, a plecat din ţară în urmă cu 15 ani, alături de soţ şi copii. Au ales Spania şi Ţara Bascilor pentru un nou început după trei ani în Portugalia. Soţul s-a angajat în transporturi, iar Micaela Pop s-a angajat la bucătăria unui restaurant din localitatea Hondabirria. Localul se numeşte Gran Sol şi este în apropierea plajei ce scaldă localitatea.

Am fost contactaţi de proprietarul localului pentru a ne transmite informaţii despre uimitoarea Micaela Pop, unul dintre cei mai buni bucătari şefi din partea de nord a Spaniei, dar şi ai Spaniei. Michaela Pop s-a specializat în bucătăria minimalistă, adică o farfurie în care sunt servite preparate mici, gustoase şi cu un puternic impact vizual. Spaniolii, ne-a povestit doamna Pop, au un stil deosebit de a lua masa. Ei mănâncă puţin şi des…

mai mult la : www.gazetademaramures.ro

Imparte acest articol